Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η "άνανδρη επίθεση" στην Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου

Σερφάροντας στο Διαδίκτυο έπεσα πάνω στο Πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας "Αυριανής" με την γυμνή φωτογράφηση της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου. Ανακάλεσα από την μνήμη μου τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και θυμήθηκα την άνανδρη, ύπουλη και ανήθικη επίθεση των ΜΜΕ που δέχθηκε η "Δήμητρα". Εποχή της Πολιτικής Αδυναμίας του Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας αλλά και του προχωρημένου της ηλικίας του.
Ακόμα όμως και μέσα σε αυτή την αποδυνάμωση του, υπήρξε κυρίαρχος του Πολιτικού Παιχνιδιού και η "Δήμητρα" ο εύκολος στόχος για να χτυπηθεί με πλάγιο τρόπο ο Λαοφιλής Πρωθυπουργός. Προσωπικές στιγμές της από τα νεανικά αλλά και τα χρόνια του πρώτου έγγαμου βίου με τον πρώην σύζυγό της, κατέκλυσαν την Αγορά και τροφοδότησαν κάθε είδους πικρόχολα σχόλια, κουτσομπολιά και κακοήθεις αναφορές, παραβιάζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας, σεβασμού των Προσωπικών δεδομένων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η "Δήμητρα" έγινε ο σάκκος του μποξ, στον βρώμικο πόλεμο για την Νομή της Εξουσίας και την Διαδοχή στην Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι που έγλειφαν στα φανερά την "Δήμητρα" και επιζητούσαν την εύνοιά της για να μεσολαβήσει για την πολιτική τους ανέλιξη στον ημιθανή Ανδρέα, από πίσω τροφοδοτούσαν τα Media με γαργαλιστικό πορνογραφικό υλικό. Ανθρωπάκια !!!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Βρισκόμαστε στα τέλη του 1987, την εποχή που ο στρατευμένος στη ΝΔ Καρατζαφέρης εξέδιδε την βιντεοεφημερίδα "TV-PRESS", επιχειρώντας έτσι να σπάσει το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης.Ήταν διάφορα ρεπορτάζ επικαιρότητας του Καρατζαφέρη, με τη δική του "αντικειμενική ματιά(;)", γραμμένα σε βιντεοκασέτες, οι οποίες διανέμονταν κάθε δεκαπενθήμερο σε επιλεγμένο οπαδικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας.

Το Νοέμβριο του 1987 βγαίνουν στην επιφάνεια κάτι γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη, της τότε καινούριας συντρόφου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.Ακολουθεί αντιπολιτευτική δημοσιογραφία που μόνον η "ελληνική ανδρεία" και το "χριστιανικό ήθος" ενός Καρατζαφέρη θα μπορούσε να πραγματοποιήσει. Την σκυτάλη παίρνει ο εκδοτικός Οίκος του κ. Κουρή που μέσα από την "Αυριανή" συνεχίζει την λασπολογία....

Δύο χρόνια αργότερα, το 1989, ο Καρατζαφέρης γράφει το βιβλίο "Η Λιάνη στηρίζει την αλλαγή". Εκεί δημοσιεύει μια σωρεία από γυμνές φωτογραφίες της Λιάνη και διηγείται τα "κατορθώματά" του και για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος σε αυτή την ιστορία.

Απίστευτες Διαφημίσεις

Την σημασία της Διαφήμισης στην διαμόρφωση των "αναγκών" του καταναλωτικού κοινού, την ξέρουμε. Δημιουργούν καταναλωτικά πρώτυπα και επιβάλλουν εναρμονισμένες καταναλωτικές συνήθειες. Παρ΄όλα αυτά μερικές είναι εξαιρετικές. Πρωτότυπες, ανατρεπτικές, καλαίσθητες. Διάλεξα δύο από το Διαδίκτυο και σας τις παρουσιάζω:

1. Για την μόλυνση του αέρα από τους ρίπους των αεροπλάνων.


2. Διαφήμιση Μπύρας. Σκηνοθετική και αισθητική τελειότητα.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Εορτολόγιο

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008