Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Βουτιά στο κενό μέσα στη Βουλή

Τα αποτελέσματα της Βοήθειας
του Δ.Ν.Τ στην Ρουμανία

Τραγικό τρόπο επέλεξε Ρουμάνος εργαζόμενος για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας.
Υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης έπεσε από μπαλκόνι της ρουμανικής Βουλής την ώρα που ήταν στο βήμα ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς. Τις συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!!

Φορώντας μπλουζάκι το οποίο έγραφε: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε», ο άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.
Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη. Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει πριν πέσει από το μπαλκόνι: «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο άνδρας φώναζε τη λέξη "Ελευθερία". Ο άνδρας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος δίχως όμως να απειλείται η ζωή του, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μαθήματα Στάσης Ζωής από Εφτάχρονη

Μαθήματα Ζωής και πραγματικά συγκινητικά μηνύματα εκπέμπει αυτή η φωτογραφία. Μια εφτάχρονη πιτσιρίκα που πουλάει γλυκά στον δρόμο της Δαμασκού και ταυτόχρονα γράφει τα μαθήματά της !!! Η Δύναμη της Θέλησης και η Αγάπη για Μάθηση. Σκέφτομαι τα δικά μας παιδιά, τις προσωπικές μας ευθύνες για την στρεβλή ανατροφή που τους παρέχουμε, και θλίβομαι.........
Για την Ιστορία και μόνο: ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA, Wasim Kheir Beik τράβηξε αυτή την φωτογραφία με τηλεφακό από 30 μέτρα απόσταση. Μαζί με την φωτογραφία κέρδισε και το πρώτο βραβείο για το 2007 από την Ένωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σπιναλόγκα - «Το Νησί» (Βικτόρια Χίσλοπ)

Με μεγάλη περιέργεια περιμένω την πρεμιέρα της πολυδιαφημισμένης τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου: «Το Νησί», της Βικτόρια Χίσλοπ που αρχίζει στο Mega. Ελπίζω να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και της αξίας του βιβλίου και να παρουσιάσει κάτι επιτέλους αξιόλογο στην σήπουσα τηλεοπτική πραγματκότητα.


"ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ"
Ωδή στην ανθρώπινη αντοχή και στην τραγικότητα της ελπίδας!

" ΤΟ ΝΗΣΙ "

Η μεταφορά του μπεστ σέλερ της Βικτόριας Χίσλοπ είναι ήδη γεγονός. Πρόκειται για την ακριβότερη σειρά που έχει γυριστεί στη χώρα μας και για πολλούς μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν γίνει για την ελληνική τηλεόραση. Η υπερπαραγωγή θα στοιχίσει 4 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει να αγγίξει τους τηλεθεατές προβάλλοντας ένα ευαίσθητο θέμα: Την αρρώστια και τον θάνατο όταν αυτά πολεμούν με την αγάπη και την αστείρευτη δύναμη ψυχής, τον αγώνα για επιβίωση.
Απ’ την πρώτη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του στην Σπιναλόγκα, «Το νησί των νεκρών», μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τι ώθησε την Αγγλίδα δημοσιογράφο Βικτόρια Χίσλοπ να καταπιαστεί με το θέμα των λεπρών. Τα σκηνικά για τα γυρίσματα της σειράς έχουν στηθεί στην Άνω Ελούντα και στην Πλάκα για να αναπαραστήσει τα σπίτια της εποχής.

Το κύριο μουσικό θέμα από "Το Νησί" - Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου - Ανδριάνα Μπάμπαλη

Η Ιστορία

«Το Νησί» ξεκινά με το ταξίδι της νεαρής αρχαιολόγου της Αλέξις στην Κρήτη, πατρίδα της μαμάς της και την προσπάθειά της να μάθει για την οικογένεια της. Η διήγηση μιας ντόπιας την γυρίζει πίσω στο 1993 όπου η περιοχή μαστιζόταν από την ασθένεια της λέπρας και οι χανσενικοί εξορίζονταν στη Σπιναλόγκα.
Η ιστορία ξεκινά το 1939 και φτάνει έως το 2001, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν τη ζωή των κατοίκων της Πλάκας και της Σπιναλόγκας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο του Χάνσεν (της Λέπρας).
Ο αγώνας των λεπρών της Σπιναλόγκας για επιβίωση και για καλύτερες συνθήκες ζωής, πλέκεται αριστουργηματικά με τον αγώνα τον κατοίκων της Πλάκας ενάντια στο κοινωνικό στίγμα, που άφηνε η νόσος, όταν χτυπούσε το μέλος μιας οικογένειας.
Από τη μια αναπαριστάται η ιστορία των κατοίκων της Πλάκας που πρέπει να κρατήσουν μυστική την ασθένεια, να αντιμετωπίσουν το χαμό των δικών τους ανθρώπων, αλλά και να συνεχίσουν τη ζωή τους για χάρη των παιδιών τους.
Από την άλλη, στην απέναντι όχθη, στην Σπιναλόγκα, οι μελλοθάνατοι Κρητικοί και Αθηναίοι Χανσενικοί, απομονωμένοι και «φυλακισμένοι» πάνω στο νησί, έχουν να αντιμετωπίσουν αρχικά τεράστιες δυσκολίες καθημερινής επιβίωσης, καταφέρνουν ωστόσο να ξεπεράσουν τα προβλήματα, ευημερούν, παντρεύονται και κάνουν παιδιά, καλλιεργούν, κάνουν εμπόριο, συνεχίζουν να δημιουργούν και να ζουν.
Το πλέξιμο των παράλληλων ιστοριών πόνου και ελπίδας, δακρύων και γέλιου, ζωής και θανάτου, αποφέρει ένα δραματουργικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα που καθηλώνει το θεατή. Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά που υμνεί την αγάπη και την ελπίδα για τη ζωή.



Οι συντελεστές:

Το σενάριο υπογράφει η Μιρέλλα Παποικονόμου σε στενή συνεργασία με τη Βικτόρια Χίσλοπ, ενώ όπως αποκάλυψε η ίδια έχει προσθέσει κάποιους χαρακτήρες και ιστορίες για να κάνει πιο ζωντανή τη δράση που εξελίσσεται στη Σπιναλόγκα.
Όσο για τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη πριν ξεκινήσουν καν τα γυρίσματα έχει μαζέψει ένα πλούσιο υλικό από την Σπιναλόγκα και την γύρω περιοχή κι έχει ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο MEGA, πριν από την πρεμιέρα της σειράς.
Την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η εταιρεία TVE (Τηλεοπτικές επιχειρήσεις Α.Β.Ε.Ε), τη σκηνογραφία ο Αντώνης Χαλκιάς, που έχει αναπλάσει με μοναδικό τρόπο ολόκληρες προσόψεις αλλά και τα εσωτερικά σπιτιών για να θυμίζουν την εποχή, την ενδυματολογική επιμέλεια ετοιμάζουν η Ξάνθη Κόντου και η Μαρία Κοντοδήμα που έχουν ετοιμάσει εκατοντάδες κουστούμια εποχής, τη μουσική γράφει ο Μίνως Μάτσας και τη φωτογραφία υπογράφει ο Βαγγέλης Κατριτζιδάκης.

Τους χαρακτήρες της σειράς θα ζωντανέψουν πολυβραβευμένοι ηθοποιοί, αντάξιοι του ειδικού βάρους της ιστορίας των αληθινών χαρακτήρων.
Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Στέλιο Μάϊνα να υποδύεται τον Γιώργη, τον βαρκάρη που μεταφέρει, στην Σπιναλόγκα, προμήθειες και Χανσενικούς και την Κατερίνα Λέχου στο ρόλο της γυναίκας του, δασκάλα στην Πλάκα, που προβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στην Σπιναλόγκα, αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες.
Τις δύο κόρες υποδύονται η Γιούλικα Σκαφιδά και η Ευγενία Δημητροπούλου, ενώ σε μικρή ηλικία τις υποδύονται δύο 10χρονες ταλαντούχες ηθοποιοί.
Ο Αιμίλιος Χειλάκης υποδύεται τον νεοφερμένο, από την Ευρώπη, που προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις των φτωχών ανθρώπων της Πλάκας.
Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, υποδύεται το γιατρό που με τις έρευνές του, για την ασθένεια του Χάνσεν, φέρνει ελπίδα στους αρρώστους και τις οικογένειες τους.
Σε άλλους ρόλους θα δούμε σημαντικούς ηθοποιούς όπως τους: Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσο Νούσια, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ορφέα Αυγουστίδη, Αννίτα Κούλη, Νίκο Ορφανό και πολλούς άλλους.
Στον ρόλο του πατέρα της Αλέξις (θα την υποδυθεί επίσης η Ευγενεία Δημητροπούλου), θα δούμε τον σύζυγο της συγγραφέως, Τζον Χίσλοπ, ενώ η παραγωγή έχει κλείσει τη Φιλαρέτη Κομνηνού για τον ρόλο της μητέρας της Σοφίας που θα εμφανιστεί στο 1ο και στο τελευταίο επεισόδιο.
Επίσης τον ρόλο μιας γκουβερνάντας θα ζωντανέψει η ίδια Βικτόρια Χίσλοπ.
Συνολικά παίρνουν μέρος 120 ηθοποιοί και συμμετάσχουν πάνω από 500 κομπάρσοι.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!

Θα ήτανε παράληψη από μέρους μου να μην συμπεριλάβω στην παρούσα ανάρτηση και την εξαιρετική δουλειά του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκπομπή "Πρωταγωνιστές". Ένα απίστευτο οδοιπορικό στην Σπιναλόγκα, αποτυπωμένο με σεβασμό και ευαισθησία. Σας το παρουσιάζω....


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δεν έχεις οικολογική συνείδηση; ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΕΙΣ!!

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από σωρεία παραπόνων, ο Βρετανός σκηνοθέτης του «Love Actually» Richard Curtis αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το διαδίκτυο ένα video στο οποίο απεικονίζονται παιδιά να ανατινάσσονται επειδή δεν έχουν οικολογική συνείδηση. Στο τεσσάρων λεπτών video συμμετέχουν ακόμα η ηθοποιός των X-Files Gillian Anderson και ο ποδοσφαιριστής David Ginola. Και αυτοί ανατινάσσονται καθώς δεν ενδιαφέρονται για το... περιβάλλον.
Το video ήταν μία πρωτοβουλία της οικολογικής ομάδας «10:10» (http://www.1010global.org/uk) σε συνεργασία με τον διάσημο σκηνοθέτη και σκοπός του ήταν να αφυπνίσει τον κόσμο ως προς την προστασία του πλανήτη από τις εκπομπές ρύπων.Σλόγκαν του ήταν «Μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 10%. Χωρίς πίεση».
«Πολλοί άνθρωποι βρήκαν το φιλμ αστείο, αλλά δυστυχώς μερικοί όχι και ειλικρινά ζητάμε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν. Σαν αποτέλεσμα το αφαιρούμε από το site μας», λέει εκπρόσωπος της ομάδας «10:10».

Προσοχή: Το video περιέχει σκληρές σκηνές

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Απαγόρευση Καπνίσματος

Από την 1 η Σεπτεμβρίου ισχύει ο Νέος Νόμος, που αφορά την πλήρη απαγόρευση του Καπνίσματος σε όλους τους Χώρους (Δημόσιους και μή). Πολλές αντιδράσεις και αντιρήσεις έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του. Κυρίαρχη παραμένει η αντίθεση στο πνεύμα του Νόμου και η απουσία από αυτό της δυνατότητας επιλογής. Δηλαδή στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας (καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια κτλ) να μπορεί ο επιχειρηματίας να επιλέξει "την απαγόρευση του καπνίσματος ή όχι".
Τα επιχειρήματα πολλά και αναλύθηκαν λεπτομερώς από εκδήλωση καπνιστών στην Αθήνα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση φαίνεται να κωφεύει. Οι καπνιστές, στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι και εγώ, βρίσκονται "υπό διωγμό". Σας παραθέτω πολύ ενδιαφέρον σχετικό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας".
Αδέλφια Καπνιστές, Κουράγιο !! Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος Χειμώνας προσαρμογής !!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ "

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Περί Κυνηγίου

Με αφορμή την δολοφονία πουλιών τον Σεπτέμβρη του 2010 στο Κοτύχι, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Αυτή η υποκρισία με τα μέτρα απαγόρευσης του κυνηγιού κατά περιόδους και την άδεια κυνηγιού για ορισμένα είδη ζώων σε κάποιες άλλες περιόδους, πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Σε όλη την υφήλιο κάθε μορφής ζώου βρίσκεται υπό εξαφάνιση ! Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε πουλιά, ούτε ζώα, ούτε μαριδάκι στην θάλασσα ! Η δολοφονία των ζώων πρέπει να απαγορευθεί πλήρως, με ποινές εξοντωτικές !! Ο πλανήτης βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση !! Οι κυνηγοί είναι δολοφόνοι !! Όχι μόνο των ζώων αλλά και των ανθρώπων !!

Ας πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να αδιαφορούμε !! Είμαστε υπεύθυνοι Όλοι !!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος" - (5η Ιουνίου)

Η 5η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί σαν "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος". Λόγια του αέρα, για εκδηλωσούλες, βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ευκαιρία για "αγωνιστική γυμναστική" των ανά την Υφήλιο χιλιάδων Οικολογικών Οργανώσεων.
Δυστυχώς ούτε Παγκόσμιο Κίνημα υπάρχει, ούτε εθνική στρατηγική πουθενά, ούτε κρατική πολιτική. Ο Πλανήτης Ψυχορραγεί !! Και οι απανταχού Κυβερνήτες μαλώνουν για το ποιός θα εκφωνήσει τον επικήδειο!!

(Γιά να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" κάντε κλίκ στην Εικόνα)
Κάντε Κλικ στην Εικόνα για να διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

"Noma" - Το Κορυφαίο Εστιατόριο για το 2010

Σαν το καλύτερο εστιατόριο για το 2010 ψηφίστηκε από τους "ειδικούς" το Δανέζικο "Noma" που έχει σαν σεφ Αλβανοσκοπιανό επιχειρηματία! Είναι γνωστό σε όλους ότι η "υψηλή γαστρονομία" είναι όπως και η "υψηλή ραπτική". Εντυπωσιακή, ανατρεπτική, ακραία αλλά ένα πιάτο στο "El Bulli" είναι όπως ένα ταγιεράκι του "Dior". Πολύ φασαρία για το τίποτα! Η Βιομηχανία της Κατανάλωσης και ο "ελιτισμός" αντικαθιστούν την πραγματική γαστρονομία.
Αν θέλετε να διαβάσετε το άρθρο κάντε "κλικ" στην εικόνα. Για να μεταφερθείτε και να συνθεθείτε με την ιστοσελίδα του εστιατορίου "Noma" πατείστε το παρακάτω κουμπί.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η "άνανδρη επίθεση" στην Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου

Σερφάροντας στο Διαδίκτυο έπεσα πάνω στο Πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας "Αυριανής" με την γυμνή φωτογράφηση της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου. Ανακάλεσα από την μνήμη μου τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και θυμήθηκα την άνανδρη, ύπουλη και ανήθικη επίθεση των ΜΜΕ που δέχθηκε η "Δήμητρα". Εποχή της Πολιτικής Αδυναμίας του Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας αλλά και του προχωρημένου της ηλικίας του.
Ακόμα όμως και μέσα σε αυτή την αποδυνάμωση του, υπήρξε κυρίαρχος του Πολιτικού Παιχνιδιού και η "Δήμητρα" ο εύκολος στόχος για να χτυπηθεί με πλάγιο τρόπο ο Λαοφιλής Πρωθυπουργός. Προσωπικές στιγμές της από τα νεανικά αλλά και τα χρόνια του πρώτου έγγαμου βίου με τον πρώην σύζυγό της, κατέκλυσαν την Αγορά και τροφοδότησαν κάθε είδους πικρόχολα σχόλια, κουτσομπολιά και κακοήθεις αναφορές, παραβιάζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας, σεβασμού των Προσωπικών δεδομένων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η "Δήμητρα" έγινε ο σάκκος του μποξ, στον βρώμικο πόλεμο για την Νομή της Εξουσίας και την Διαδοχή στην Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι που έγλειφαν στα φανερά την "Δήμητρα" και επιζητούσαν την εύνοιά της για να μεσολαβήσει για την πολιτική τους ανέλιξη στον ημιθανή Ανδρέα, από πίσω τροφοδοτούσαν τα Media με γαργαλιστικό πορνογραφικό υλικό. Ανθρωπάκια !!!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Βρισκόμαστε στα τέλη του 1987, την εποχή που ο στρατευμένος στη ΝΔ Καρατζαφέρης εξέδιδε την βιντεοεφημερίδα "TV-PRESS", επιχειρώντας έτσι να σπάσει το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης.Ήταν διάφορα ρεπορτάζ επικαιρότητας του Καρατζαφέρη, με τη δική του "αντικειμενική ματιά(;)", γραμμένα σε βιντεοκασέτες, οι οποίες διανέμονταν κάθε δεκαπενθήμερο σε επιλεγμένο οπαδικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας.

Το Νοέμβριο του 1987 βγαίνουν στην επιφάνεια κάτι γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη, της τότε καινούριας συντρόφου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.Ακολουθεί αντιπολιτευτική δημοσιογραφία που μόνον η "ελληνική ανδρεία" και το "χριστιανικό ήθος" ενός Καρατζαφέρη θα μπορούσε να πραγματοποιήσει. Την σκυτάλη παίρνει ο εκδοτικός Οίκος του κ. Κουρή που μέσα από την "Αυριανή" συνεχίζει την λασπολογία....

Δύο χρόνια αργότερα, το 1989, ο Καρατζαφέρης γράφει το βιβλίο "Η Λιάνη στηρίζει την αλλαγή". Εκεί δημοσιεύει μια σωρεία από γυμνές φωτογραφίες της Λιάνη και διηγείται τα "κατορθώματά" του και για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος σε αυτή την ιστορία.

Απίστευτες Διαφημίσεις

Την σημασία της Διαφήμισης στην διαμόρφωση των "αναγκών" του καταναλωτικού κοινού, την ξέρουμε. Δημιουργούν καταναλωτικά πρώτυπα και επιβάλλουν εναρμονισμένες καταναλωτικές συνήθειες. Παρ΄όλα αυτά μερικές είναι εξαιρετικές. Πρωτότυπες, ανατρεπτικές, καλαίσθητες. Διάλεξα δύο από το Διαδίκτυο και σας τις παρουσιάζω:

1. Για την μόλυνση του αέρα από τους ρίπους των αεροπλάνων.


2. Διαφήμιση Μπύρας. Σκηνοθετική και αισθητική τελειότητα.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Τζούλια Αλεξανδράτου

ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΖΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Πολλά ακούγονται και γράφονται τελευταία για το περιβόητο πορνό-DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Αμέτρητες εκπομπές, ειρωνικά σχόλια, κριτικές που την κατακεραυνώνουν. Θεέ μου, πόση υποκρισία!!!!
Επανερχόμαστε και αναλωνόμαστε σε μια συζήτηση που κανονικά θα έπρεπε να είχε κλείσει. Ή καλύτερα να μη είχε ανοίξει καθόλου! Αιασθάνομαι την ανάγκη να σταθώ δίπλα και στο πλευρό της δύσμοιρης Τζούλιας που βάλλεται από μία ολόκληρη Κοινωνία, όχι με την έννοια της υπεράσπισης του αδυνάτου αλλά της απονομής της δικαιοσύνης και τη αλήθειας.
Καλούμαστε να απαντήσουμε πρώτα σε μερικά ερωτήματα  πριν βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Εν είδει τέστ ας απαντήσουμε λοιπόν:

1. Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ

Είναι άραγε άμοιροι ευθυνών όλοι όσοι καταναλώνουν τέτοιες πορνοταινίες, αγοράζουν διάφορα έντυπα; Ποιος έχει την καίρια και καθοριστική ευθύνη και μομφή; Η πόρνη που λαμβάνει το τίμημα μιας ακόλαστης πράξης για δικές της αδυναμίες, επιθυμίες και ανάγκες (όσο κι αν είναι κατακριτέες) ή ο δίνων το αντίτιμο, εκμεταλευτής, εκμαυλιστής  και χρηματοδότης της μηχανής της καταναλωτικής βιομηχανίας του αγοραίου έρωτα; Ποιός τελικά είναι ο θύτης και ποιο το θύμα; Η ανόητη, χωρίς παιδεία και ατομική και προσωπική αξιοπρέπεια επίδοξη πορνοστάρ που προσπαθεί να πλουτίσει ή να καταξιωθεί , πουλώντας την ψυχή της στο βωμό του προσδοκώμενου πλούτου; Ή μια κοινωνία που δίνει το δικαίωμα στην κάθε Τζούλια να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό; Ποιος τελικά εκπορνεύεται; Αντί να φεύγει ο πελάτης από τον οίκο ανοχής  με σκυμμένο κεφάλι αντιλαμβανόμενος τον εξευτελισμό του ή ο αγοραστής του πορνό, με τύψεις και ενοχές για την κατάντια του; Θα πρέπει να ντρέπεται η Τζούλια; Όχι, Κύριες και Κύριοι!! Το βιντεάκι πούλησε χιλιάδες αντίτυπα και όσο αυτά πουλιώνται και αγοράζονται από ηθικολόγους πορνόγερους, στερημένους γιάπηδες, μικροαστούς κοιλαράδες μεσόκοπους και αμαθείς και απαίδευτους χωρίς όνειρα και αξίες νεαρούς, τόσο οι Τζούλιες θα πολλαπλασιάζονται μόνο και μόνο για να μας θυμίζουν τις δικές μας ανεπάρκειες και προσωπικές ευθύνες. Δυστυχώς δεν εκπορνεύεται το αιδοίο της Τζούλιας αλλά το πέος του κάθε σκεπτόμενου πολίτη! Το ζήτημα δεν είναι το μπουκάλι στο επίμαχο βίντεο αλλά η θλιβερή εικόνα του αγοραστή του βίντεο, να αυνανίζεται βλέποντας το!!!

2. Ο ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟΣ  ΣΑΝ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Και φτάνουμε στην αιτία! Γιατί συμβαίνουν άραγε όλα αυτά; Μα η απάντηση είναι απλή. Νομίζω την ξέρουμε όλοι! Ντρεπόμαστε για τις ανθρώπινες ανάγκες μας. Ενοχοποιήσαμε το σεξ και την ανθρώπινη ανάγκη για την ικανοποίηση του! Περιβάλαμε το σέξ , με κακά πρότυπα και ανούσιες ηθικολογίες. Υπάρχουν πάντα όμως οι Τζούλιες να μας θυμίζουν την υπαρξή του! Και πρέπει οι Τζούλιες να απαλειφθούν! Είναι κακό μία Τζούλια να σου θυμίζει την σεξουαλική σου αναπηρία!
Την αναπηρία να μπορείς να λειτουργήσεις σε μιά ερωτική σου σχέση όπως η Τζούλια στο βιντεάκι της! Λες και μπορεί να υπάρξει έρωτας χωρίς σεξ!! Και όταν το κάνεις; Να αισθάνεσαι πόρνη, μειωμένη ή αναξιοπρεπής!!! Βαπτίσαμε το σεξ και το ονομάσαμε έρωτα! Σαν τα Ποσωπεία στις Αρχαίες Τραγωδίες. Καλό θα έκανε να ανατρέξουμε και λίγο στην ετυμολογία!!! Αυτός ο ψευτοπουριτανισμός είναι τελικά ο προαγωγός των ανά τον κόσμο Πορνοστάρς!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η Πολιτική Μέσα Από Την Σάτυρα

12 Σπαθιά τερματίζουν τη Δυναστεία των Μαυράνθρωπων του Λή

Στην δοκιμασία των «Δώδεκα Σπαθιών» απέτυχε ο Cos Takis, ο τελευταίος απόγονος των Μαυράνθρωπων του Λή (κοινώς Cos Takis Καρά Man Λή) και νόμιμος διάδοχος του θρόνου των Μαυράνθρωπων. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός, ο διάδοχος πρέπει να περάσει μια σειρά δοκιμασιών, στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά, οι αυριανοί υπήκοοι. Δοκιμασίες όπως οι Άκατα Μάκατα Σούκουτου Μπε ή το επικίνδυνα εθιστικό Α Μπε Μπα Μπλομ δεν είχαν αποτελέσει δυσκολία για τους προκάτοχους του Θρόνου. Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθεί η αποτυχία τού Cos Takis Καρά Man Λή στην ύστατη δοκιμασία, αφού λέγεται πως δεν κατάφερε να απαντήσει στην ερώτηση «Βασιλιά, Βασιλιά με τα δώδεκα σπαθιά, τι ώρα είναι;».Για την αυριανή μέρα, πάντως, έχει κυρηχθεί εθνικό πένθος για τους Μαυράνθρωπους.
Διάδοχος θα είναι ιερωμένος, γιος ιερωμένου, διάδοχος του Βασιλικού Οίκου Andrew, με το όνομα Giorgakis (O κόσμος τον αποκαλεί Giorgaki Παπά-Andrew). Κατά αποκλειστικές πληροφορίες απάντησε στην δύσκολη ερώτηση: "Πούντο, Πούντο το δακτυλίδι;". Η αποστομωτική απάντηση: "Βρίσκεται στα χέρια του Κινέζικου Οίκου "Si Mi Ti", έπεισε και τον κάθε κακοπροαίρετο. Αναμένονται εξελίξεις


ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ
Ο Κ.Ο.Κ. του Μ.Π.Ο.Υ (ή ο Μ.Π.Ο.Υ του Κ.Ο.Κ. ;)

Με την αλλαγή Κυβέρνησης σταμάτησε και το Πρόγραμμα Απόσυρσης Κομοντότροχων, "Γαλάζια Κομοντότροχα", του πρώην Υπουργού Sou Flia. Η νέα Υπουργός Vir Vi Lee ανακοίνωσε το νέο Πρόγραμμα "Πράσινα Δρακόπτερα" ενώ σκληρά Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνουν οι κάτοχοι παλαιών Κομοντότροχων.
Οι νέοι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα και από τις αλλαγές τού κώδικα οδικής πληροφορίας που έκανε ο Μ.Π.Ο.Υ, η τεχνητή νοημοσύνη που αποδείχτηκε προβληματική, αλλά δυστυχώς πολύ αργά. Συγκεκριμένα, ο Μ.Π.Ο.Υ (Μαθηματικός Παραθετικός Ομοιοληκτικός Υπολογιστής) παρουσίασε εξαρχής πρόβλημα με τα λογικά του κυκλώματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία του να παίρνει αποφάσεις βάσει κοινής λογικής.
Έτσι, για παράδειγμα, οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει άδεια οδήγησης δρακόπτερου, θα πρέπει να έχει ήδη άδεια οδήγησης δρακόπτερου και πενταετή πείρα στην οδήγηση δρακόπτερου, την οποία για να αποκτήσει θα πρέπει πρώτα να έχει αποκτήσει άδεια οδήγησης δρακόπτερου που για να αποκτήσει θα πρέπει να έχει ήδη άδεια οδήγησης δρακόπτερου και πενταετή πείρα στην οδήγησή του. Επιπλέον, η οδήγηση δρακόπτερου χωρίς άδεια οδήγησης τιμωρείται με αποκεφαλισμό και κατάσχεση της άδειας οδήγησης δρακόπτερου για 5 χρόνια. Πού να δείτε τι γίνεται με τα παλαιά Κομοντότροχα!

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ένα χέρι βοηθείας στους Κορινκότ
Πρόβλημα με τα νέα όρια συνταξιοδότησης δημιουργείται στη Χώρα και ιδιαίτερα στους Κορινκότ, την χειροβόλα φυλή, που στο φθινόπωρο της ζωής τους χάνουν τα χέρια τους. Ο νέος υπουργός Απασχόλησης Λομπέρντο υποσχέθηκε τροπολογία που θα εξαίρει τους Κορινκότ από το νομοσχέδιο που θέλει τους ασφαλισμένους να δουλεύουν μέχρι θανάτου και μερικές φορές και μετά από αυτόν. Η ηγεσία των Κονικόρτ εξήλθε από το γραφείο του υπουργού ευχαριστημένη για την εξαίρεση αλλά με μια ελαφριά απογοήτευση για την αδυναμία ανταλλαγής της κλασσικής χειραψίας για την επικύρωση της συμφωνίας.
Συνεχίζονται όμως οι σοβαρές αντιδράσεις του υπόλοιπου πληθυσμού αφού η εργασία μετά τον θάνατο των πολιτών δημιουργεί σοβαρά νομικά προβλήματα.Μερικά παραδείγματα:
1. Αίρεται το δικαίωμα των συζύγων για την καταβολή της αναλογούσας σύνταξης του θανόντα αφού κατά νόμο βρίσκεται ακόμα στην ενεργό εργασία
2. Καταργείται η κατάσταση Χηρείας και όλες οι σύζυγοι θεωρούνται "ζωντοχήρες". Τα αρμόδια Δικαστήρια αδυνατούν να εκδόσουν διαζευκτήρια χωρίς την έγγραφη αίτηση του θανόντος.
3. Η καύση των νεκρών θεωρείται βάσει του νόμου δολοφονία και διώκονται με εισαγγελική εντολή οι ενεχόμενοι στο "κύκλωμα παράνομης καύσης".
4. Η νεκροφιλία δεν θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα και παρατηρούνται έκκρυθμες καταστάσεις στα νεκροταφεία.
5. Η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου να πυροβολούνται οι νεκροί μετά τον θάνατό τους, επειδή κατά νόμο θεωρείται δολοφονία, ανεβάζει στα ύψη τις τιμές των "πληρωμένων δολοφόνων", με αποτέλεσμα τον εξανεμισμό των πλεονεκτημάτων αυτής της ενέργειας λόγω αύξησης του κόστους.
6. Η Εκκλησία πραγματοποιεί Οικουμενική Σύνοδο η οποία θα επιλύσει τα ερωτήματα α) Αν δύναται ο Θανών να κριθεί για την "Δευτέρα παρουσία" αν αυτή προκύψει κατά το διάστημα ισχύος του Νόμου και β) Να απάντησει στην αίτηση "ζωντοχήρας" η οποία απαιτεί ο θανών Μουσουλμάνος σύζυγός της να βαπτιστεί Χριστιανός.

Νέοι αυστηρότεροι έλεγχοι στα αστροδρόμια.

Νέους αυστηρότερους ελέγχους στα αστροδρόμια θα έχει σαν συνέπεια, η τελική συμφωνία του ηγέτη της Χώρας μας κ. Giorgaki Παπά-Andrew με τον Συμπαντάρχη και Επιβλέποντα τον Πλανήτη μας, που αποκαλείται χαϊδευτικά Κύριος "Μπαράκιας ο Μπάμιας", στην προσπάθεια να δοθεί άδεια για επίσκεψη χωρίς Βίζα στο τέλος του Έτους 2096 στη Διαπλανητική Μητρόπολη στους κατοίκους της Χώρας μας. Τα μέτρα έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιπαραθέσεις και αντικρουόμενες απόψεις αφού περιλαμβάνουν υποχρεωτική μητροσκόπηση, κωλονοσκόπηση και γαστροσκόπηση από νέους Ειδικούς Ανδροειδείς Φρουρούς. Συγκεκριμένα:
1.Ο Σύλλογος Ομοφυλοφίλων "Οι Πισωγλέντηδες" δια του εκπροσώπου τους κ Galatiσυμφωνεί με τα μέτρα, αν και τα κρίνει ανεπαρκή και προτείνει η Κωλονοσκόπηση να διεξάγεται τουλάχιστον τρεις φόρες για καλύτερα αποτελέσματα.
2. Η Εκκλησία εισηγείται την εφαρμογή των μέτρων αφού προηγουμένως οι ταξιδιώτες κάνουν κλίσματα για την Κωλονοσκόπηση και πλύσεις στην γεννετήσια περιοχή για την Μητροσκόπηση με αγιασμό. Και γαστροσκόπηση αφού τους προσφερθεί Αντίδωρο.
3.Ο ηγέτης του Κόμματος "Λαμόγια Αλλοδαποί Όλοι Σκάστε" (Λ.Α.Ο.Σ) κύριος Μαύρος Τζαφέρ ( Καρά- Jaffer) προτείνει τα μέτρα να εφαρμοστούν μόνο στους Αλλοδαπούς.
4. Ο Ηγέτης της Μείζονος Αντιπολίτευσης"Νέο Δράμα" (Ν.Δ) κύριος Sam Aras, γιος κατασκευαστή σελών για "Γαλάζια Κομοντότροχα" συμφωνεί με τα μέτρα και προτείνει την υποχρεωτική χρήση βαζελίνης.
5. Τα Αριστερά Κόμματα διαβλέπουν Εξωθεσμικό Δάκτυλο του Διεθνούς Καπιταλισμού που σκοπό έχει την διεύρυνση των σωματικών οπών των Εργατικής Τάξης και απώτερο στόχο την φορολόγηση του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού έρωτα.
Ολοι πάντως αντιτίθενται στο Σώμα Ορκωτών Υπαλλήλων Φρουρών Ρομποτικής Άμυνας (Σ.Ο.Υ.Φ.Ρ.Α). Οι νέοι Ειδικοί Φρουροί στελεχώνουν ένα- ένα, τα μεγάλα αστροδρόμια της Χώρας μετά τα πρόσφατα κρούσματα αντικανονικών προσπεράσεων στις κυλιώμενες σκάλες. Οι νέοι φρουροί ειναι εξοπλισμενοί και προγραμματισμένοι να σκοτώνουν επιτόπου τους παραβάτες, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και άπο διάφορους άλλους φόρεις οπως ο "Σύλλογος για Αξιοπρεπή Θάνατο".
“Η εκτέλεση πάνω στις κυλιώμενες θα έπρεπε να απαγορεύεται. Τα αστροδρόμια θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους με ευχάριστες συνθήκες για αυτή την δουλειά” δήλωσε εκπροσωπός τους.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Εορτολόγιο

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008