Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Σχολή Καλών Τεχνών Δρέσδης - "Mace Walldorf"

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ...
Αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί εξ αιτίας ενός γλύπτου από σιλικόνη που εκτίθεται στην Σχολή Καλών Τεχνών της Δρέσδης του Γερμανού καλλιτέχνη Mace Walldorf. Το γλυπτό απεικονίζει μια γυναίκα αστυνομικό σε στολή δυνάμεων καταστολής με χαμηλωμένα τα παντελόνια και......καθισμένη ενώ κατουράει.
Το Αρχηγείο της Αστυνομίας άλλα και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν χαρακτηρίσει το γλυπτό «τουλάχιστον σκανδαλώδες» . Από την άλλη πλευρά κριτικοί τέχνης και το Ίδρυμα Leinemann για τις καλές τέχνες βράβευσε το έργο του 27χρονου καλλιτέχνη υπερασπιζόμενοι με αυτόν τον τρόπο την ελευθερία έκφρασης.
Άποψη: Ελεύθερος είναι ο κάθε καλλιτέχνης να απεικονίζει την πραγματικότητα με τον δικό του, προσωπικό τρόπο. Η Ελευθερία της έκφρασης είναι απολύτως σεβαστή και πρέπει να προστατεύεται με κάθε τρόπο. Αν το γλυπτό αποτελεί έργο τέχνης, είναι ένα άλλο θέμα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, σαφώς όχι!!

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Εορτολόγιο

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008